Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

 Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων για το φθινόπωρο, ασχοληθήκαμε και με τα φρούτα του φθινοπώρου στην τάξη μας. Μιλήσαμε για τα φρούτα, τα λαχανικά και τους καρπούς του φθινοπώρου. Αναγνωρίσαμε τη διατροφική τους αξία στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής. Και φυσικά δεν παραλείψαμε να ψηφίσουμε το αγαπημένο μας φρούτο στην τάξη, γράφοντας το κάθε παιδί σε ένα καρτελάκι το όνομά του και επιλέγοντας ποιό φρούτο του αρέσει πιο πολύ.



Παίξαμε παιχνίδι σύνθεσης των λέξεων μήλο, αχλάδι, ρόδι με τις συλλαβές από το κάθε φρούτο γραμμένες σε σακούλες και το κάθε παιδί να καλείται να φτιάξει μία λέξη.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΛΕΞΗΣ



Στο κομμάτι της γλώσσας μάθαμε πολλές παροιμίες και αινίγματα για τα φρούτα του φθινοπώρου με τα παιδιά. Και κληθήκαμε να συνθέσουμε τη γνωστή σε όλους παροιμία "Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα" με τις λέξεις της φράσης να είναι σε μήλα που τα παιδιά τις έβαζαν σε σειρά πάνω σε ένα σχοινάκι.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ



Διακοσμήσαμε την τάξη μας, ζωγραφίζοντας φρούτα και κόβωντας και φτιάχνοντας καλαθάκια φθινοπωρινά και όμορφα βελανίδια για το φθινόπωρο.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Ενώ τελειώσαμε την ενότητα με τα φρούτα του φθινοπώρου, φτιάχνοντας μία νόστιμη φθινοπωρινή σαλάτα που τα παιδιά γεύτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και δημιουργώντας τυπώματα με φθινοπωρινά φρούτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε: