Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΛΟΥΤΣ

 Μπλιάχ φορά κι έναν καιρό, ήταν η Χλουτς. Η Χλουτς ήταν το πρώτο Χλουτς στο σύμπαν. Είδε το πρώτο φεγγάρι και τα πρώτα αστέρια, τα πρώτα φρούτα και λουλούδια. "Δικά μου, όλα δικά μου!" είπε. Αν όμως δεν υπήρχε μόνο ένα Χλουτς...αλλά δύο; Ένας πρωτότυπος, αστείος μύθος για την αξία του να μοιράζεσαι και για το πόσο ο κόσμος ανήκει σε όλους μας. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινήσαμε την 1η εβδομάδα του Νοεμβρίου και συγκεκριμένα διαβάζοντας το παραμύθι των Τζιν Ουίλλις και Τζένι Ντέσμοντ, Το Πρώτο Χλουτς, εκδόσεις Πατάκης.



Αφού επεξεργαστήκαμε το νόημα του παραμυθιού και τη σημασία της φιλίας, της αλληλεγγύης και αληλοβοήθειας, του να δίνεις και να μοιράζεσαι πράγματα με τους άλλους, τα παιδιά έφτιαξαν με τη δική τους φαντασία και με τη χρήση πλαστελίνης τα πιο ιδιάιτερα Χλουτς!!!


Ενώ παράλληλα φτιάξαμε το αρχικό γράμμα του ονόματός μας με τέμπερες και βάλαμε επάνω τους τα δικά μας Χλουτς!








Και φυσικά, ολοκληρώσαμε την ενότητα της οικογένειας με δραστηριότητες αναγνώρισης και σύνθεσης λέξεων για την οικογένεια, όπως και αναγνώρισης αρχικών γραμμάτων και τελειώσαμε με μια κατασκευή με σπιτάκια για την οικογένεια του κάθε παιδιού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε: