Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ- ΠΑΙΖΟΥΜΕ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

 Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με πολλά θέματα στο Νηπιαγωγείο μας. Έτσι, την πρώτη ημέρα της εβδομάδας δώσαμε έμφαση στο συναίσθημα της αγάπης. Διαβάσαμε παραμύθια που αναφέρονταν στο συναίσθημα της αγάπης, κάναμε ανάλυση σχετική με την έννοια της αγάπης (τι είναι, ποιούς αγαπάμε, για ποιό λόγο αγαπάμε, τι σημαίνει να αγαπάμε). Τραγουδήσαμε σχετικά τραγούδια (Ένα φιλάκι είναι λίγο, Λουκιανός Κηλαηδόνης) και φτιάξαμε κατασκευές που αφορούσαν την αγάπη.








ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Ολοκληρώσαμε την εκμάθηση των σχημάτων με την έννοια του παραλληλόγραμμου. Και κάναμε πολλά παιχνίδια εμπέδωσης για την κατανόηση όλων των σχημάτων.







Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟΣ







Συνεχίσαμε τις δραστηριότητες της διατροφής μετρώντας τις συλλαβές από διάφορα είδη τροφίμων και τα παιδιά αφού έβρισκαν πόσες συλλαβές έχει η κάθε λέξη την τοποθετούσαν στην αντίστοιχη σακούλα με το σωστό αριθμό.



Ενώ τέλος, κάναμε κι άλλες κατασκευές για τον χειμώνα. Τα παιδιά σχεδίασαν μόνα τους και έφτιαξαν τόσους κύκλους, όσα είναι τα γράμματα του ονόματός τους, και κολλήσαμε τις χιονόμπαλες στον χιονάνθρωπό τους που ζωγράφισαν και έκοψαν μόνα τους.






Παίξαμε παιχνίδια φωνολογικής επίγνωσης με τις φωνούλες /πα/, /πε/, /πο/, /πι/. Κάθε εσκιμώος ψάρευε με το καλάμι του ψάρια που οι εικόνες που είχαν επάνω τους ξεκινούσαν από συγκεκριμένη φωνούλα. Το κάθε παιδί καλούνταν να αναγνωρίσει τη φωνούλα που ξεκινούσε η λέξη που είχε επάνω του το ψάρι που διάλεγε και να τη βάλει στο αντίστοιχο καλάθι του εσκιμώου.






Μάθαμε το γράμμα Π, με τη βοήθεια του Mindcraft (!!!) αφορμόμενοι από τα ενδιαφέροντα των παιδιών, ενώ το κόψαμε και το σχεδιάσαμε και σε ατομικό φύλλο εργασίας.


Και ζωγραφίσαμε τόσα παπιγιόν στα πιγκουινάκια μας, όσα έγραφε ο αριθμός σε κάθε κάρτα που έπαιρνε το κάθε παιδί.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε: