Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΜΕΡΟΣ 1)

 Ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε αυτή την εβδομάδα με μία πολύ σημαντική ενότητα που είναι η διατροφή. Αρχικά εξηγήσαμε στα παιδιά ποιές είναι οι υγιεινές και ποιές οι μη υγιεινές τροφές. Διαβάσαμε το παραμύθι της Σοφίας Μαντουβάλου, "Μια φορά ήταν η...Κολοτούμπα" και κατόπιν αφού βρήκαμε τα τρόφιμα που έχουμε στο μαγαζάκι μας, τα διαχωρίσαμε σε τροφές υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές, δηλαδή τροφές που κάνουν καλό και τροφές βλαβερές για την υγεία μας.


Ασχοληθήκαμε με τα ναι και τα όχι της διατροφής μας, ζωγραφίσαμε και γράψαμε όπως μπορούσε φυσικά το κάθε παιδί ποιές τροφές θεωρούν ότι είναι υγιεινές και ποιές μη υγιεινές και προσπαθήσαμε να τις διαβάσουμε. Ενώ τέλος, τραγουδήσαμε το γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη "Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών", με παραλλαγή για τη διατροφή.














Φτιάξαμε τη πυραμίδα της υγιεινής διατροφής, και μιλήσαμε σε πρωταρχικό στάδιο για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες τροφών (ΚΡΕΑΣ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ, ΛΑΔΙ, ΟΣΠΡΙΑ- ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ- ΛΑΧΑΝΙΚΑ) και κατασκευάσαμε την ποδιά της υγιεινής διατροφής.




Ενώ διαβάσαμε και είδαμε στον προτζέκτορα πολλά παραμύθια και σχετικά βίντεο με την υγιεινή διατροφή, τις ομάδες τροφών και φυσικά θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για τη διατροφή με πολλές ακόμη εργασίες με την ομάδα μας.



https://www.storyjumper.com/book/read/59251125/%CE%9F-%CE%93%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B7%CF%82



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε: