Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

 


    Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 το νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε την λαϊκή της γειτονιάς μας. Κάθε Τετάρτη στον παράλληλο δρόμο από το σχολείο μας, στήνονται οι πάγκοι της λαϊκής. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν τα παιδιά να εξερευνήσουν το εγγύς ανθρωπογενές περιβάλλον, όπως η λαϊκή αγορά της γειτονιάς και παράλληλα να κάνουν τα ψώνια τους, αγοράζοντας σταφύλια. Τα σταφύλια θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη εξόρμηση μας (θα σας αφήσουμε για λίγο σε αγωνία καθώς θα γίνει σχετική ανάρτηση μετά την εκδρομούλα μας φυσικά!!!). 

Στον πάγκο της λαϊκής

    Αφού οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας μπήκαν σε σειρούλα, κρατώντας φυσικά το σχοινάκι που τους είχε δοθεί από τις νηπιαγωγούς και με τις κυρίες τους δίπλα, περπάτησαν ανάμεσα στους πάγκους, αναζητώντας τα σταφύλια. Σύντομα, βρεθήκαμε μπροστά στον πάγκο με τα σταφύλια και εκεί συναντήσαμε την κυρία Βιβή! 


Αγοράζοντας σταφύλια

    Η κυρία Βιβή ήταν πολύ ευχάριστη και αγαπητή στα παιδιά. Μας εξυπηρέτησε αμέσως, μας έλυσε απορίες που είχαν οι μικροί μας μαθητές σχετικά με τα σταφύλια (αν τα σταφύλια είναι γλυκά, αν έχουν κουκούτσια). Στη συνέχεια, μας διάλεξε τα πιο ωραία σταφύλια και μας τα έβαλε στις σακούλες. 
Ωστόσο, η κυρία Βιβή ήταν ιδιαίτερα πρόθυμη να δείξει, να εξηγήσει και να μιλήσει στα παιδιά για την υγιεινή διατροφή και την σημασία των φρούτων και των λαχανικών. 


Η κυρία Βιβή μίλησε στα παιδιά για την αξία των λαχανικών

Παρατηρώντας λαχανικά, όπως η ρόκα

 
Η κυρία Βιβή μας μίλησε και για τα μπρόκολα!

        Η ώρα πέρασε. Η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κυρίας Βιβής ολοκληρώθηκε και είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε. Πριν επιστρέψουμε, όμως στο σχολείο μας, δεχτήκαμε "πολύτιμα" δώρα, όπως φρέσκα καρότα!! Ευχαριστούμε κυρία Βιβή!!




Περάσαμε πολύ όμορφα!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε: