Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Α' ΜΕΡΟΣ)

 Τις ημέρες αυτές γιορτάζουμε ένα σπουδαίο γεγονός για τους Έλληνες, την πατρίδα μας, τη σημαία μας...Γιορτάζουμε το ΌΧΙ που είπαν οι Έλληνες στους Ιταλούς και μέσα από κατάλληλες δραστηριότητες, προσεγγίσαμε όλα τα γεγονότα του πολέμου και εκείνης της εποχής, ώστε αφενός να κατανοήσουν τα παιδιά τι σημασία του πολέμου και τις επιπτώσεις του στη ζωή των ανθρώπων και αφετέρου να μάθουν ιστορικά γεγονότα που αφορούν άμεσα την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας.


Ακούσαμε και διαβάσαμε παραμύθια που αφορούν τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Ένα τέτοιο παραμύθι που αποτελεί σημαντική αφόρμηση για την εισαγωγή σε όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα θα μπορέσουν να βρούν οι γονείς στο ακόλουθο link με τον γίγαντα και τον νάνο: https://www.youtube.com/watch?v=uHcY5cBbLCM&t=44s

Κατόπιν, επεξεργαστήκαμε τη σημασία του πολέμου στη ζωή των ανθρώπων και μέσα από εικόνες αντιληφθήκαμε τις επιπτώσεις του. 


Κατασκευάσαμε το περιστέρι της Ειρήνης, και ενδιάμεσα παρακολουθήσαμε και κουκλοθέατρο με τίτλο Το Κανόνι της Ειρήνης, στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και δημιουργικά.


Κάναμε κατασκευές, στις οποίες τα παιδιά έφτιαξαν στρατιώτες προς τιμήν των ηρώων που πολέμησαν τους Ιταλούς στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο.







Γράψαμε το 'ΟΧΙ, όπως μπορέσαμε, διαβάζοντάς το, κόβωντας και κολλώντας το πάνω στο χαρτί, πλάθωντας το με πλαστελίνη, γράφοντάς το, αφού πρωτίστως το κάναμε όλοι μαζί στην παρεούλα μας για να επεξεργαστούν μια μικρή, αλλά συνάμα τόσο σημαντική λέξη. Και συζητώντας, είπαμε τα δικά μας ΝΑΙ και ΌΧΙ σε διάφορες έννοιες της ζωής.








Βρίσκουμε πότε έγιναν τα γεγονότα του Ελληνοιταλικού πολέμου και κυκλώνουμε τη σωστή ημερομηνία (1940), ενώ παράλληλα, όσα παιδιά μπορούν γράφουν όπως μπορέσουν τη χρονολογία της διεξαγωγής του πολέμου (1940).



Τέλος, τα παιδιά σαν μία δραστηριότητα αξιολόγησης του τι συνέβη εκείνη την εποχή ζωγραφίζουν σαν εξώφυλλο από εφημερίδα εποχής γεγονότα και στιγμιότυπα του πολέμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε: